Козівський деканат УГКЦ

Вівторок, 23.04.2024, 18:17

Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Головна » 2011 » Березень » 1 » Реколекції з мощами Івана Хрестителя в Козові
22:50
Реколекції з мощами Івана Хрестителя в Козові
   
   З 10 по 15 лютого у Козові відбувалися реколекції із мощами святого Івана Хрестителя під проводом отців із семінарії та особисто владики Кир Василія (Семенюка).
    У четвер ввечері 10 лютого о. Михайло Пастух, віце-ректор семінарії, привіз мощі до храму св. Василія Великого що у селищі Цукровиків у Козові. Парох храму о. Роман Рокецький відслужив Святу Літургію, а вірні мали можливість приступити до сповіді. Наступного дня, окрім св. Літургії та Вечірні читалися молитви на оздоровлення та було мировання.
   12 лютого після Літургії у храмі св. Василія мощі були перевезені до церкви Успіння Пресвятої Богородиці у Козові о. Віталієм Вовком, префектом семінарії, о. Романом Рокецьким та о. деканом Євгеном Бойком. на порозі Успенського храму їх зустрічали кілька сотень вірних на чолі із о. парохом Михайлом Забанджалою та о. Володимиром Шулем. Опісля було відслужено молебень до св. Івана Хрестителя.
    Наступний день став для Козови пам'ятним, бо реколекції провадив сам єпископ Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк). О 17.00 владику біля храму зустрічали хлібом-сіллю дівчата в українських строях, а також, о. парох Михайло Забанджала, який підніс владиці хрест для благословення вірних. Із входом першоєрея до храму розпочалася Архиєрейська Божественна Літургія, у якій владиці співслужили о. декан Євген Бойко, о. Михайло Забанджала, о. Роман Рокецький, о. Володимир Шуль та архидиякон Михайло. Із словами проповіді, до більш як шести сотень вірних, владика Василій, як іколись митрополит-кардинал Сильвестр Сембратович, звернувся із високої проповідальниці.
    Опісля Літургії, єпископ привітав із 60-ти літтям старшого брата парафії Успіння ПБ п. Євгена Медведя, якого він добре знає, подарувавши йому ікону, й тоді вся молитовна громада вирушила із мощами пішим походом через центр до собору св. апостолів Петра і Павла, де відслужили Молебень до Івана Хрестителя. У центрі містечка єпископ поблагословив все місто та район мощами.
    14 лютого до храму Петра і Павла навідалось багато людей із Козови та району, щоб поклонитися мощам Івана Хрестителя. Багато бажаючих придбали олійку благословенну мощами. О 11.00 о. декан Євген Бойко та о. Михайло Забанджала вирушили з мощами до Козівської районної лікарні де їх зустрів головний лікар п. Юрій Дзьордзьо, багато лікарів, медперсоналу та пацієнтів і відслужили Молебень за хворих й окропили усі приміщення Йорданської водою.
   На Стрітення козівчани знову чекали владику Василія у соборі св. ап. Петра і Павла. Перед храмом його вітали короваєм дівчата із "Марійської дружини", а також, о. парох Євген Бойко із напрестольним хрестом. Участь у Архиєрейській Літургії під проводом владики взяли о. декан Євген Бойко, о. Роман Рокецький, о. Петро Канюга, о. Василь Ганішевський, о. Іван Кравець, о. Омелян Кобель, о. Володимир Шмигель, о. Михайло Забанджала та сотні вірних із Козівщини.
    Відпроваджаючи мощі із свого міста до Великих Гаїв, козівчани дякували Богові, св. Іванові Хрестителю та владиці Василію за благодаті, які вони отримали впродовж цих днів.
  
Переглядів: 1753 | Додав: michael | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Пошук

Календар

«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Друзі сайту

Офіційний сайт Української Греко-Католицької церкви:
www.ugcc.org.ua
Офіційний сайт Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ:
www.tze.org.ua
Сайт о. Михайла Забанджали про Козову:
www.moiakozova.ucoz.ua
Сайт парафії Успіння ПБ смт. Козова:
www.ugcc.kozova.net

Статистика