Козівський деканат УГКЦ

Субота, 20.04.2024, 13:35

Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Головна » 2013 » Червень » 10 » Святкування на парафії Успіння Пресвятої Богородиці у Козові
00:09
Святкування на парафії Успіння Пресвятої Богородиці у Козові

  Неділя 9 червня 2013 року стала історичним днем для Козови. З пастирським візитом на парафію Успіння приїхав архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський преосвященніший Кир Василій Семенюк. На порозі храму його вітали діти короваєм та віршами, а також священники парафії о. Забанджала Михайло та о. Баглей Василь і о. декан Рокецький Роман та мабуть кілька тисяч вірних. Владика усіх благословив і у кількох словах згадав як 20 років тому він служмв у нашому храмікілька місяців.
  Із входом владики до храму розпочалася архиєрейська Свята Літургія, спів якої від щирого серця сповняли хори під орудою п. Осадци Йосипа та парафіяльний хор під проводом п. Шкільного Вололдимира. Після Служби владика привітав о. Забанджалу Михайла з 10-літнім ювілеєм священства і нагородив його золотим хрестом, який подарували парафіяни. Також о. Михайла привітали парафіяни із с. Комарівка. Щирі вітання для владики Василія від парафіії  склав о. Баглей Василь і мноогаліття о. декан Роман Рокецький.
  Кир Василій запросив дорогих йому козівчан на всеукраїнську прощу до Зарвіаниці, а також нагородив грамотою та іконою п. Ігора Олійника, нашого земляка який пожертвував для Успенської парафії 3 нові дзвони. Твакож, грамоти отримали п. Медвідь Євген, п. Белиця Юрій та п. Прийдун Оксана.
  Після нагородження усі процесійно вирушили на освячення дзвонів та відреставрованої дзвіниці. Нові дзвони названі іменами :Івван (на честь колишнього пароха-подвижника о. Івана Чарторийського), Михайло (на честь колишнього козівського храму Чуда архистратига Михаїла) та Симееон (на честь колишнього храму Стирітення Господнього 17 ст.) Помазав дзвони миром о. Василь Бааглей. Завершилося святкування обходом навколо храму.

Переглядів: 5195 | Додав: michael | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Пошук

Календар

«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Друзі сайту

Офіційний сайт Української Греко-Католицької церкви:
www.ugcc.org.ua
Офіційний сайт Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ:
www.tze.org.ua
Сайт о. Михайла Забанджали про Козову:
www.moiakozova.ucoz.ua
Сайт парафії Успіння ПБ смт. Козова:
www.ugcc.kozova.net

Статистика