Козівський деканат УГКЦ

П`ятниця, 26.04.2024, 13:12

Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Головна » 2014 » Березень » 17 » Відзначення 25-ліття виходу УГКЦ з підпілля та 10-ї річниці смерті о. Дмитра Долішняка
17:17
Відзначення 25-ліття виходу УГКЦ з підпілля та 10-ї річниці смерті о. Дмитра Долішняка
 15 березня у храмі святих апостолів Петра і Павла було відслужено заупокійну Святу Літургію за о. Дмитром Долішняком спогадуючи 10 років відходу його до вічності. Цим богослужінням Козівський деканат перший у архиєпархії розпочав відзначення 25-ї річниці виходу УГКЦ із підпілля. Саме отець митрофорний протопресвітер, декан Козівського деканату та парох Козови став символом відродження УГКЦ в Козівському районі. Після Літургії яку очолив о. декан Роман Рокецький у співслужінні з о. деканом Кізлівським о. Романом Гуком та священиками Козівського та Кізлівського деканатів проповідь виголосив о. Богдан Зінченко. Також, спогадами про свого учня та співбрата-душпастиря поділився відомий місіонер о. митрат Михаїл Шевчишин, ЧНІ. На урочистості з Стопчатова прибула донька о. Дмитра Марія із зятем Василем. Опісля вся громада рушила процесійно через центр до храму Успіння Пресвятої Богродиці на Панахиду. 
 Перед храмом духовенство та вірні привітали нашого владику-митрополита Василія теплими словами о. декана Романа. Ввійшовши до церкви владика Василій відслужив Панахиду та розповів вірним про непростий та геройський шлях до священства у підпіллі о. Долішняка. Після Панахиди архиєпископ з усіма присутніми вийшли на освячення меморіальної дошки на дзвіниці на честь о. Дмитра. Її спорудили з ініціативи о. пароха Михайла Забанджали за підтримки парафіян (жертводавець п. Дмитро Будзан). Окропивши дошку владика прийняв в дарунок від Успенської парафії з рук о. Василя Баглея два митрополичі прапори, а також, роздавав вірним пам'ятні образочки.
 16 березня після недільних богослужінь у храмах деканату громада Козівщини зібралася у районному Будинку культури на Вечір-реквієм присвячений вищезгаданим подіям. З духовними творами виступив хор "Діброва" та хори парафій Успіння, Петра і Павла і Василія Великого, а також дитячий театр "Дивосвіт". Спогадами про о. Дмитра поділилися о. доктор Михайло Пастух та п. Надія Дзьордзьо. Присутнім було продемонстровано фільм про історію УГКЦ на Козівщині, створений о. Василем Баглеєм та п. Ігорем Лемою. о. Роман Денис, вихованець о. Дмитра, представив присутнім брошуру про останнього свого авторства: "о. Дмитро Долішняк - життя на вівтарі церкви та нації" (видану за сприяння Козівського штабу національного спротиву та добродіїв: Володимира Бойка, Анатолія Вихруща та Володимира Рогіва). На завершення дійства о. Роман Рокецький подякував всім хто причинився до організації пам'ятних днів, зокрема п. Світлані Андрушків голові оргкомітету та п. Аллі Улішак, директору Козівського музею, яка організувала виставку матеріалів про о. Дмитра та легалізацію УГКЦ у фойє будинку культури. Із сцени на всіх споглядав портрет о. Дмитра Долішняка роботи п. Мирона Пукала. 
                                                                                                
    о. Забанджала Михайло
 
Переглядів: 966 | Додав: michael | Рейтинг: 3.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Пошук

Календар

«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Друзі сайту

Офіційний сайт Української Греко-Католицької церкви:
www.ugcc.org.ua
Офіційний сайт Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ:
www.tze.org.ua
Сайт о. Михайла Забанджали про Козову:
www.moiakozova.ucoz.ua
Сайт парафії Успіння ПБ смт. Козова:
www.ugcc.kozova.net

Статистика