Козівський деканат УГКЦ

Субота, 20.04.2024, 11:03

Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Головна » 2014 » Жовтень » 20 » Відзначення 120-ліття освячення храму Успіння у Козові та посвячення стели Небесної сотні
13:52
Відзначення 120-ліття освячення храму Успіння у Козові та посвячення стели Небесної сотні

   Туманний ранок 19 жовтня у Козові ознаменував початок урочистостей на парафії Успіння Пресвятої Богородиці з нагоди 120-ліття освячення однойменного храму митрополитом і кардиналом Сильвестром Сембратовичем (23.09.1894) та освячення стели героям Небесної сотні й війни на сході України. Два десятки священиків та сотні вірних очікували на приїзд архиєпископа та митрополита Тернопільсько-Зборівського Кир Василія (Семенюка). Перед церквою владику вітали священики Успенської парафії та дівчата з короваєм. Благословивши всіх єпископ увійшов до храму і відслужив Божествену святу Літургію. Після служби о. декан Роман Рокецький зачитав та вручив вітальні грамоти від владики для о. Михайла Забанджали, о. Василя Баглея, мецената п. Івана Чайківського, селищного голови П. Ю. Вацлавського, скульптора Олексія Ласкевича, старшого брата п. Євгена Медведя та Юрія Петька, Андрія Гнойового, Ігоря Бариша, які безкорисливо пофарбували храм. Також, Кир Василій привітав голову обласної Тернопільської адміністрації Олега Сиротюка подарувавши йому ікону Козівської Богородиці.

   Опісля виходу процесії із храму на церковне подвір'я відбувся чин освячення стели героям Небесної сотні й війни на сході України. Монумент свяченою водою окропив митрополит особисто, і звернувся до присутніх із словом настанови щоб палко любити свій край та Бога. Парафіяльний хор під проводом п. Володимира Шкільного заспівав духовний гімн "Боже Великий, Єдиний". До слова був запрошений батько героя Небесної сотні Устима Голоднюка п. Володимир. Його промова застановила не одного над змістом життя. Вірші та музичні композиції у виконанні учнів та вчителів Музичної школи відкривали глибину болю, а водночас і героїзму нашого народу. Найбільше запам'яталися пісні у виконанні Олежика Бенишина, Христини Врублевської та покладання смерекової гірлянди до підніжжя стели хлопцями у вишиванках театру "Дивосвіт". З вітальним словом до громади звернувся голова Тернопільської ОДА Олег Сиротюк. Неможливо було без сліз слухати промову бійця "Айдару" козівчанина Володимира Соляра. Завершальне подячне слово взяли священики парафії Успіння о. Михайло Забанджала та о. Василь Баглей. Увінчало урочисту частину щиросердечне виконання гімну України усіма присутніми.

Переглядів: 2839 | Додав: michael | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Пошук

Календар

«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Друзі сайту

Офіційний сайт Української Греко-Католицької церкви:
www.ugcc.org.ua
Офіційний сайт Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ:
www.tze.org.ua
Сайт о. Михайла Забанджали про Козову:
www.moiakozova.ucoz.ua
Сайт парафії Успіння ПБ смт. Козова:
www.ugcc.kozova.net

Статистика