Козівський деканат УГКЦ

П`ятниця, 26.04.2024, 12:25

Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Головна » Архів матеріалів
 16 березня ввечері духовенство нашого деканату на чолі з о. деканом Романом Рокецьким та парафіянами села Конюхи зібралися у місцевому храмі Успіння Пресвятої Богородиці на Святу Літургію з нагоди 10 річниці свячень та іменин о. пароха Василя Вуйцика. Після богослужіння о. декан привітав ювіляра та зачитав грамоту архиєпископа Василія (Семенюка) про нагородження його золотим хрестом. Свої вітання дорогому парохові принесли, враз із подарунками, парафіяльне братство і сестринство, хористи та парафіяльні спільноти. Теплі слова привітань отримав о. Василь від кожного з отців деканату зокрема, а також, від своїх рідних. 

                             о. Забанджала Михайло
Переглядів: 1131 | Додав: michael | Дата: 17.03.2014 | Коментарі (0)

 15 березня у храмі святих апостолів Петра і Павла було відслужено заупокійну Святу Літургію за о. Дмитром Долішняком спогадуючи 10 років відходу його до вічності. Цим богослужінням Козівський деканат перший у архиєпархії розпочав відзначення 25-ї річниці виходу УГКЦ із підпілля. Саме отець митрофорний протопресвітер, декан Козівського деканату та парох Козови став символом відродження УГКЦ в Козівському районі. Після Літургії яку очолив о. декан Роман Рокецький у співслужінні з о. деканом Кізлівським о. Романом Гуком та священиками Козівського та Кізлівського деканатів проповідь виголосив о. Богдан Зінченко. Також, спогадами про свого учня та співбрата-душпастиря поділився відомий місіонер о. митрат Михаїл Шевчишин, ЧНІ. На урочистості з Стопчатова прибула донька о. Дмитра Марія із зятем Василем. Опісля вся громада рушила процесійно через центр до храму Успіння Пресвятої Богродиці на Панахиду. 
 Перед храмом духовенство та вірні привітали нашого владику-митрополита ... Читати далі »
Переглядів: 965 | Додав: michael | Дата: 17.03.2014 | Коментарі (0)

  О 17.00 від храму св. Василія Великого розпочаласяся традиційна вже для Козови Хресна хода із розважаннями по вулицях міста під проводом братів-семінаристів. Маршут пройшов по вул. Колійовій, Герети, Хмельницького попри храм Успіння Пресвятої Богородиці, і завершився біля храму свв.апп. Петра і Павла в центрі. У Ході взяло участвь близько 2 тисяч вірних, духовенство деканату на чолі з о. деканом Романом Рокецьким та о. Михайлом Пастухом.
 
Переглядів: 1861 | Додав: michael | Дата: 31.03.2013 | Коментарі (1)

   4 березня під час навчального семінару для священиків Тернопільсько-Зборівської архиєпархії про стратегію розвитку живої парафії, о. Павло Репела зачитав декрети Архиєпископа Кир Василія (Семенюка) про звільнення та призначення отців деканів Залозецького, Козівського деканатів та деканату м. Тернополя (Східний).
  Згідно декрету о. Євген Бойко звільняється з посади декана Козівського деканату. Подякувавши о. Євгену за довголітнє служіння о. Павло вручив йому грамоту призначення віце-деканом Козівського деканату.
  Новим деканом Козівського деканату терміном на 3 роки призначено о. Романа Рокецького пароха парафії св. Василія Великого у Козові та с. Геленків.
  Духовенство та вірні нашого деканату вітають о. Романа з призначенням і бажають сили витривалост ... Читати далі »
Переглядів: 1202 | Додав: michael | Дата: 08.03.2013 | Коментарі (0)

 
  На свято Введення у храм Пресвятої Богородиці під час урочистої Святої Літургії в Козові на парафії Успіння Пресвятої Богородиці відбулося представлення на парафію о. Василя Баглея як сотрудника. Відслуживши спільно з о. Василем Службу Божу, адміністратор парафії о. Михайло Забанджала зачитав грамоту від владики Кир Василія (Семенюка) та представив парафіянам свого співбрата у священстві, який від 29 листопада призначений спільно із ним дбати про духовну опіку вірних найбільшої парафії деканату.
  о. Василь Баглей народжений у с. Заболотівка біля Чорткова. Закінчив школу в Улашківцях, Дяківсько-регентське училище в Чорткові, Тернопільську семінарію. Прийняв свячення у 2007 році від владики Василія (Семенюка) та направлений на парафію сіл Будилів та Медова Козлівського деканату, де відзначився особливою дбайливістю про храм та людей. Разом з дружиною Христиною виховують сина Євгена та доньку С ... Читати далі »
Переглядів: 1587 | Додав: michael | Дата: 15.12.2012 | Коментарі (0)

  4 грудня на свято Введення Пресвятої Богородиці у храм в селі Щепанів до празникових святкувань додались святкування з нагоди 20-ліття побудови нового храму Введенія. Торжественну Святу Літургію очолив о. декан Євген Бойко у співслужінні о. пароха Володимира Шуля та ще 11 священиків, у ній взялили участь кілька сотень парафіян та гостей села. На завершення богослужіння відбувся Чин освячення води, якою священики окропили вірних, новий цегляний храм, а також, стару дерев'яну церкву Введенія.
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 1065 | Додав: michael | Дата: 15.12.2012 | Коментарі (0)


  17 липня свій 60 Ювілей Дня народження відсвяткував о. Петро Канюга парох сіл Олесине, Вибудів, Вимислівка та Уритва. На Ювілей у Вибудівському храмі для молитви за іменинника зібралися священики деканату, парафіяни та родина. Після Молебня о. Петра від імені владики Василія та духовенства привітав о. декан Євген Бойко, вручивши ювілярові почесну грамоту. Щирі та багаті побажання разом із квітами отримав о. Петро від дітей та молоді села,  а церковний хор напевно разів із 20 співав отцеві Многая літа у різних варіантах.
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 1670 | Додав: michael | Дата: 18.07.2012 | Коментарі (0)


   23-24 червня відбулася проща парафій Козівського деканату до Зарваниці. Розпочалась вона пішою ходою від собору свв. ап. Петра і Павла під проводом о. декана Євгена Бойка, о. Романа Рокецького, о. Володимира Шмигеля, о. Бориса Новосада та о. Володимира Наконечного. Вже до 14.00 усі прочани були в Зарваниці, де мали змогу приступити до Таїнства Покаяння.
   О 18.00 розпочалась Вечірня, яку відслужив о. Михайло Забанджала. Опісля неї служилась Св. Літургія яку очолив о. Іван Кравець у співслужінні о. Володимира Топоровського, о. Романа Рокецького, о. Тараса Бурлаки, котрий загостював до Зарваниці із Закарпаття з своїми парафіяними. Співав Св. Літургію хор із парафії св. Василія Великого (смт Козова Цукровий). Після благословення Св. мощами усі вірні та священики деканату вирушили походом до Чудотворного місця. Там відслужили Молебе ... Читати далі »
Переглядів: 1204 | Додав: michael | Дата: 18.07.2012 | Коментарі (0)

   У неділю 11 березня вже традиційно для Козівського деканату відбулась Хресна хода від храму св. Василія Великого до собору св. ап. Петра і Павла. Провадили ходу священики Козівського деканату на чолі з о.д. Євгеном Бойком та віце-ректором ТВДС о. д-р. Михайлом Пастухом та брати-семінаристи. До несіння хреста були залучені парафіяльні братства, молитовні спільноти "Матері в молитві" та "Апостольство молитви", молодіжні організації "Марійська дружина" та "Пласт", підприємці, влада, вчителі, лікарі, працівники культури, МВС та МНС. Останню стацію хрест несли малі діти.
    У ході взяло участь близько 2 000 вірних з Козови та навколишніх сіл.
Переглядів: 1275 | Додав: michael | Дата: 13.03.2012 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 »

Форма входу

Пошук

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Друзі сайту

Офіційний сайт Української Греко-Католицької церкви:
www.ugcc.org.ua
Офіційний сайт Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ:
www.tze.org.ua
Сайт о. Михайла Забанджали про Козову:
www.moiakozova.ucoz.ua
Сайт парафії Успіння ПБ смт. Козова:
www.ugcc.kozova.net

Статистика